dinsdag 31 maart 2015

Blind verleden - Ursula Poznanski

Op een verlaten camping worden de levenloze lichamen gevonden van een man en een vrouw. Waarom het stel op deze plek afsprak is de politie een raadsel. Ze leken elkaar niet te kennen, maar waren wel allebei lid van dezelfde poëziegroep op internet.
Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger proberen met een valse identiteit via Facebook met de groep in contact te komen. De gedichten op de site staan vol doodsverwijzingen, maar is dat de oorzaak van de dood van het stel? Dan sterft nog een deelnemer...

****

Blind verleden is het tweede boek van Ursula Poznanski en vaart net als haar eerste onder de vlag van het Slaughter House.
De schrijfster is helemaal mee met haar tijd, Facebook speelt hier een heel prominente rol. Heel het onderzoek van Beatrice en Florin, die we beiden reeds kennen uit Vijf, is gebaseerd op deze social media site.  Een interessante keuze, volledig in de tijdsgeest van nu.
Achteraf bezien had dit boek een heel erg goede verhaallijn. Het min puntje is echter dat dit pas heel laat duidelijk wordt in het boek en tot dan blijft de auteur nogal eens ter plaatse trappelen in het verhaal. Het wil maar niet vorderen alhoewel de lijken wel blijven vallen.
Drie sterren was mijn plan. Het einde had echter een zo verrassende wending dat ze voor mij toch een vierde ster in de wacht kon slepen. De body van Poznanski's tweede thriller is niet altijd even boeiend maar het mooie en zelfs iets of wat ontroerende einde maakt veel goed.
Eerder: Vijf    

Uitgeverij: De Bezige Bij (2014) - 399 blz.
Oorspronkelijke titel: Blinde Vögel - Vertaling: Bonella van Beusekom

Geen opmerkingen: