zaterdag 3 januari 2015

Genesis - Karin Slaughter

Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van haar mysterieuze verschijning en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. Wanneer er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts één ding zeker: de dader geeft zich niet snel gewonnen... 

*****

Karin Slaughter heeft met dit boek het eerste geschreven in de Georgia reeks. Will Trent en Faith Mitchell kennen we van Triptiek en Versplinterd, de enige twee boeken in de Atlanta reeks. Sara Linton verhuist van Grant County naar Atlanta en zo ontmoeten de hoofdpersonen elkaar en is een nieuwe reeks geboren.
De personages zijn allemaal levensechte figuren en heel naturel, hun dagelijkse en al dan niet familiale bezigheden maken dit zo realistisch. Slaughter schrijft ook met humor en dit tilt het niveau van haar schrijverscapaciteiten dadelijk omhoog.
De misdaden die ze in dit boek beschrijft, zijn echter niet min, gruwelijk en walgelijk, hoe is het toch mogelijk vraag je je af, maar dat kun je je nogal eens meer afvragen, kwaadaardigheid, perversiteit, pure slechtheid, het bestaat.
De plot is er ook eentje om U tegen te zeggen. De auteur is er in geslaagd om de spanning gestaag op te bouwen en ook al blijf je als lezer lang in het ongewisse, ze laat altijd net genoeg informatie vrij zodat je helemaal in spanning blijft. En uiteindelijk steven je dan af op een knallende finale.
Het leesplezier lag zeer hoog in dit boek, heel erg mooie personages, schitterende plot, het lijkt alsof Slaughter steeds maar beter wordt. En zeggen dat ik zolang gewacht heb om haar boeken te beginnen lezen.
Eerder: Versplinterd, Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Triptiek, Trouweloos, Onaantastbaar  

Uitgeverij: De Bezige Bij (2009) - 513 blz.
Oorspronkelijke titel: Genesis - Vertaling: Ineke Lenting

Geen opmerkingen: