zondag 29 juni 2014

Trouweloos - Karin Slaughter

Een wandeling in de bossen neemt een sinistere wending als inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton op het lichaam van een meisje stuiten in een met aarde bedekte kist. Ze ziet eruit alsof ze zich letterlijk is doodgeschrokken. Als Sara het lichaam onderzoekt, ontdekt ze iets gruwelijks, iets wat zelfs haar schokt. Detective Lena Adams, geroutineerd maar zwaar op de hand, wordt van vakantie teruggeroepen om met het onderzoek te helpen. Al snel leidt het spoor naar een naburige plaats, een geïsoleerde gemeenschap en een huiveringwekkend geheim.

****

Dit is het vijfde boek van Karin Slaughter in de Grant County reeks.
Het is een spannend boek geworden, al zou je dat in het begin niet gezegd hebben, het kwam traag op gang. Maar uiteindelijk krijgt het boek je in de greep. Het is niet altijd even verrassend, een déjà vu gevoel bekroop me soms. Ook wie de uiteindelijke dader was, kwam niet helemaal onverwachts.
Slaughter heeft haar verschillende karakters heel erg goed uitgewerkt, op die manier sleept ze je in het verhaal. En aangezien dit boek deel is van een serie worden de vaste drie hoofdpersonages en hun familie weer een beetje beter toegelicht.
Trouweloos is één van de betere boeken in de serie. Slaughter wordt steeds beter naarmate ze meer boeken schrijft, een verheugende vaststelling. Dit is alleszins een heel erg spannend boek en doet verlangen naar meer.
Eerder: Versplinterd, Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Triptiek

Uitgeverij: De Bezige Bij (2005) - 462 blz.
Oorspronkelijke titel: Faithless - Vertaling: Ineke Lenting

Geen opmerkingen: