woensdag 23 april 2014

Vermoord naakt - J.D. Robb

Ze werd wakker in het donker. Heel even bleef ze stil liggen, huiverend, gevangen, terwijl de droom vervaagde. Na tien jaar bij de politie had Eve nog steeds dromen.
De moord op de dochter van een senator onthult haar geheime leven als callgirl. Eve Dallas wordt belast met deze gevoelige zaak, en haar onderzoek leidt naar de ondoorzichtige kringen van politiek en high society in Washington.
De zaak wordt verder gecompliceerd door de groeiende aantrekkingskracht tussen haar en Roarke, een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Hij is waanzinnig knap en gevaarlijk - en de hoofdverdachte...

***

Deze politieroman dateert al van 1995 en is geschreven door J.D. Robb, een pseudoniem van Nora Roberts. Het is het eerste boek in de 'In Death' serie oftewel de Eve Dallas serie waarvan er ondertussen reeds 38 zijn verschenen. Er is ook een novelle verschenen in deze serie en 9 verhalen in bloemlezingen. De twee eerste boeken zijn dit jaar pas in Nederlandse vertaling verschenen.
Ze spelen zich af midden 21e eeuw en zijn dus futuristisch. Dit ben je als lezer vlug gewoon, geen bezwaar. Soms maak je je wel de bedenking dat de auteur de vooruitgang, de verandering misschien toch een tikje overschat heeft. Het gaat snel maar zó snel nu toch ook weer niet. Dit terzijde.
Waar het om gaat is natuurlijk het verhaal en dat was okee. Geen hoogvlieger maar een vlot lezend en ontspannend misdaadverhaal dat goed in elkaar zit. En J.D. Robb zou Nora Roberts niet zijn als er geen liefdesverhaal in zat. En ja hoor, rechercheur Eve Dallas en de knappe en rijke Roarke doen hun best. Dat had wel wat subtieler gekund. Er volgen tenslotte nog vele boeken om hun verhaal uit de doeken te doen.
J.D. Robb alias Nora Roberts kan schrijven en weet haar lezers te boeien. Niet meer en niet minder. Ook meegenomen is dat ze dit af en toe op een humoristische wijze doet.

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij (2014) - 331 blz.
Oorspronkelijke titel: Naked in Death (1995) - Vertaling: Textcase, Utrecht

Geen opmerkingen: