donderdag 16 januari 2014

Blijf dichtbij - Harlan Coben

Megan is een voetbalmoeder die ooit een wilde meid was. Nu heeft ze twee kinderen, de perfecte man en een groeiend gevoel van onbehagen. Ray is een getalenteerd fotograaf, maar op zijn veertigste is hij nog altijd niet doorgebroken en verdient hij zijn brood met het achtervolgen van celebrity's. Jack is een rechercheur die gebukt gaat onder een nooit opgeloste verdwijningszaak die hij maar niet kan loslaten.
Drie mensen die levens leiden die ze nooit hebben gewild en die geheimen met zich meedragen waar zelfs hun meest dierbaren geen vermoeden van hebben. De Amerikaanse droom blijkt een zwart randje te hebben, en de lijn tussen een keurig burgerleven en totale chaos is soms maar flinterdun...

****

Weer een goede Harlan Coben, een standalone thriller met een kort gastoptreden van Loren Muse, een bekende uit vroegere thrillers van hem.
Dit boek was weer volop genieten. De plot zat knap in elkaar en je blijft als lezer zeer lang in het duister tasten over hoe het zit met de personages en hoe alles in elkaar past. Helemaal aan het begin bekroop me wel het gevoel dat dit scenario al eens meer gebruikt is, een déjà vu. Niet helemaal origineel dus.
Toch was het een spannend boek waarin hij zoals altijd heel wat humor heeft in verwerkt. De dialogen die Coben uit zijn mouw schudt zijn vaak schitterende staaltjes van vakmanschap én humor.
Een echte Harlan Coben dus. Niet origineel ditmaal maar toch weer knap gedaan.
Eerder: Houvast, Eens beloofd, Verloren, Schaduwleven, Verzoeking, Vals spel, Tegenwerking, Vermist, Ontwricht, De onschuldigen

Uitgeverij: De Boekerij (2012) - 351 blz.
Oorspronkelijke titel: Stay Close - Vertaling: Karien Gommers

Geen opmerkingen: