dinsdag 12 november 2013

De roep van de rode aarde - Di Morrissey

Sally Mitchell is de verwende dochter van een rijke familie. Ze choqueert haar ouders door een relatie aan te gaan met een oudere man die niet tot hun milieu behoort. Om haar tot andere gedachten te brengen wordt Sally op reis gestuurd. Tijdens een tussenstop in Sydney besluit ze haar reis af te breken om te gaan werken op een boerderij in Queensland. Barra Creek is een totaal andere wereld dan Sally gewend is. Ze moet drie onhandelbare kinderen in bedwang zien te houden, sparren met stoere cowboys en op hol geslagen kuddes, de hitte en droogte trotseren. Maar dat alles verbleekt bij een grote passie, een groot verlies en een gruwelijk geheim.

**

Een echte roman, dat was weer even geleden en nu weet ik ook weer waarom. 
Een kleurrijk epos over liefde, verraad en familiegeheimen in Australië titelt de voorkaft. Ja, dat is het ook zo'n beetje. Je hebt van in begin door dat er inderdaad iets geheim is doordat het verhaal begint in 2003. Na dit eerste hoofdstuk springen we naar 1963 en dan begint het hele verhaal. Slechts helemaal naar het einde toe komt echter pas dit familiegeheim aan bod en dan is het nog niet eens zo dat het verhaal daar naartoe is verteld. Het verraad gedeelte heb je tijdens het verhaal ook al onmiddellijk door.
Het is een erg vrijblijvende roman die helemaal niet aangrijpt. Inhoudelijk heeft het ook niet zoveel te betekenen. Het was wel niet zo dat het tegenstak om het boek te lezen, Morrissey schrijft heel erg vlotjes. Iets voor de liefhebbers van het genre, maar niet als je een meerwaarde zoekt in een roman.

Uitgeverij: The House of Books (2012) - 432 blz.
Oorspronkelijke titel: Barra Creek (2003) - Vertaling: Karina Zegers de Beijl

Geen opmerkingen: