zondag 10 februari 2013

In zijn naam - Sam Christer

Los Angeles wordt opgeschrikt door een aantal bizarre moorden, die onmiskenbaar het werk zijn van een seriemoordenaar. Pas bij de moord op Tamara Jacobs, die het scenario heeft geschreven voor een film over de wereldberoemde Lijkwade van Turijn, vindt de politie een eerste concrete aanwijzing.
Tamara hield haar research voor de controversiële film angstvallig geheim. Niemand mocht weten hoe de film zou aflopen, niemand kende het hele script. En ze had uitstekende bronnen: tot diep in het Vaticaan.
De inspecteurs Mitzi Fallon en Nic Karakandez zoeken in Tamara's filmscript naar motieven voor de moord. Ze ontdekken dat de laatste scènes óf nooit zijn geschreven óf spoorloos zijn verdwenen...

*****

Het tweede boek van Sam Christer is weer een voltreffer. 
Sam Christer schrijft zeer aangenaam, lichtvoetig maar ook serieus en het onderwerp daar kan je ook nog eens over nadenken. Niet dat het belerend of overdreven is, maar net genoeg om mee te zijn met de Lijkwade van Turijn en diens omzwervingen.
Maar het is vooral een goede actiethriller die alsmaar spannender wordt. Hij heeft een goede plot in elkaar geknutseld. Zo zijn er verschillende verhaallijnen in het boek. Vooreerst is er het zieke verhaal van de seriemoordenaar. Dit verhaal krijgt een rare en onverwachte oplossing, het is eens iets anders in het thrillerlandschap. Dan is er nog de zoektocht naar de moordenaar door de twee inspecteurs waarvan er eentje naar Turijn gestuurd wordt en de andere het thuisfront bemant en daar dan nog eens af te rekenen krijgt met haar huiselijke problemen. Daarnaast duikt er nog een derde lijn op, een Libanees monnik behorende tot de Maronitische Kerk, gene gewone, hij blijkt een professioneel moordenaar te zijn.
Hoe het juist allemaal in elkaar zit, is lang niet duidelijk, maar dat schaadt zeker het verhaal niet of de plot. Aan het einde wordt de link gelegd, ik kan me voorstellen dat niet iedereen zich hier in kan vinden, maar de vraag is of alle verhaallijnen in één boek altijd volledig in elkaar moeten passen?
In zijn naam is een zeer spannende actiethriller en net als Het Stonehenge ritueel zeer filmisch geschreven. En diegenen die willen, kunnen er ook weer iets van op steken, ik vond het alleszins interessant. Sam Christer is een zeer talentvol schrijver.
Eerder: Het Stonehenge ritueel

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff (2012) - 340 blz.
Oorspronkelijke titel: The Turin Shroud Secret - Vertaling: Robert Vernooy

Geen opmerkingen: