dinsdag 1 januari 2013

Doodverklaard - Lisa Gardner

Annabelle Granger is al haar hele leven op de vlucht. Haar jeugd is een vage aaneenschakeling van nieuwe steden en identiteiten. Nu woont ze in Boston.
Op een dag leest ze in de krant dat ze is doodverklaard. In een verlaten psychiatrische inrichting zijn de gemummificeerde lijken van zes meisjes aangetroffen. En een van hen draagt Annabelles medaillon.
Agent Bobby Dodge roept de hulp in van zijn ex-minnares, rechercheur D.D. Warren. Zij is de enige die het mysterie van Annabelle Granger kan ontrafelen.

*****

Lisa Gardner heeft het hem weer gedaan, met Doodverklaard heeft ze weer een schitterend boek neer gepend.
Ook nu heeft ze weer een extreem goede plot uitgedokterd en vooral de wat-kan-er-toch-gebeurd-zijn factor is heel erg aan de hoge kant. Een gezin dat niet anders doet dan verhuizen, het blijft heel lang een mysterie. Op die manier bouwt Gardner gestaag de spanning op en aan het eind vliegen de stukken eraf. En dan zijn er daar ook nog de vele verrassende plotwendingen.
De personages in haar verhaal zijn speciaal en zeer levensecht.
Niets dan lof voor Lisa Gardner, Doodverklaard is weer een top boek! 
Eerder: Verdwenen, De leugenaar, Spaar het meisje, Korte metten

Uitgeverij: The House of Books (2012) - 411 blz.
Oorspronkelijke titel: Hide - Vertaling: Sarina Ruiter-Bouwhuis

1 opmerking:

Riet zei

Heidi ik zit even niet zo in de spannende boeken maar als ik dit lees krijg ik er spontaan zin in. Dat het in 2013 maar weer een goed leesjaar mag worden! Liefs Riet