dinsdag 11 december 2012

Zeg dat het je spijt - Michael Robotham

De vriendinnen Piper en Tash verdwijnen op een gewone zondagochtend. Niemand weet waar ze zijn en de verdwijning houdt het hele land in haar greep. Drie jaar later wordt tijdens de ergste sneeuwstorm in jaren een echtpaar op brute wijze vermoord in de boerderij waar Tash woonde. Een verwarde jongen wordt bij de boerderij opgepakt. Hij zegt dat hij die nacht een meisje heeft gezien dat achterna werd gezeten door een sneeuwman.
Psycholoog Joe O'Loughlin gelooft niet dat de jongen schuldig is, zeker wanneer hij kijkt naar de manier waarop de moordenaar te werk is gegaan. Langzamerhand begint hij te vermoeden dat er een verband is met de twee vermiste meisjes. Maar hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker de zaak wordt.

*****

Michael Robotham heeft weer een heel erg spannend boek uitgebracht.
Hij maakt afwisselend gebruik van twee verhaallijnen. Vooreerst start hij met het verhaal van één van de twee ontvoerde meisjes. Daarnaast dan het verhaal van het onderzoek door de ogen van psycholoog Joe O'Loughlin. Het is een zeer goed geconstrueerd verhaal met veel afwisseling en de spanningsboog gaat alsmaar crescendo.
De auteur heeft alles zeer goed uitgewerkt, de gebeurtenissen maar vooral zijn personages die hoe langer hoe sympathieker worden, hij schrijft zeer meelevend. Het verhaal van de twee meisje, hoe erg het ook is, heeft hij heel mooi geschreven, verhelderend ook. De psychologische uitwerking is werkelijk subliem. 
Het is een heel vlot boek geworden en hij heeft ook nu met enige humor geschreven, dat verlucht het verhaal en verhoogt het leesplezier. 
Zeg dat het je spijt is absoluut een top boek, Michael Robotham heeft het hem weer gedaan.
Eerder: Gebroken, Vuurvast, Boetedoening, De afrekening 

Uitgeverij: De Bezige Bij (2012) - 451 blz.
Oorspronkelijke titel: Say You're Sorry - Vertaling: Joost Mulder

Geen opmerkingen: