maandag 26 november 2012

Het diepe water - Felix Thijssen

Francines vader is bezeten van de droom een jacht te kopen en samen met zijn dochter de wereld over te zeilen. Maar in de loop der jaren ziet Francine die droom veranderen in een nachtmerrie. Ze zullen het nodig geld nooit bij elkaar krijgen.
Alles grijpt Francine aan om iets te verdienen. Ze brengt zelfs gestolen auto's naar Duitsland. En daarna krijgt ze een nog lucratiever klusje - simpel en zonder risico's. Maar drie dronken mannen verpesten alles.

**** 

Dit boekje was een verrassing en het was een aangename.
Niet omdat het een super spannend boek is, maar de auteur heeft zijn personages, en dan vooral Francine het hoofdpersonage mooi vorm gegeven. Het gaat hier voornamelijk over de verhouding tussen vader en dochter vanuit het dochters oogpunt dan. Als lezer kan je je helemaal inleven in haar en meeleven, soms is het zelfs aandoenlijk. Felix Thijssen heeft ook een zeer beeldende manier van schrijven, je waant je er helemaal bij.
Maar spannend is het toch ook. Het verhaal begint met de aanvaring tussen Francine en haar drie belagers. Daarna leren we de personages kennen. Langzaam maar zeker bouwt Thijssen een bepaalde vorm van spanning op, subtiel en origineel.
Het diepe water is een verrassend goed boek gebleken en heeft net dat ietsje meer. 

Uitgeverij: Luiting-Sijthoff (2006) - 271 blz

1 opmerking:

Eric Diepvens zei

Als deze meeviel moet je ook "Esperanza" van zijn hand eens proberen.