donderdag 15 november 2012

Geschonden vertrouwen - David Ellis

Advocaat Jason Kolarich kan de dood van zijn vrouw en dochtertje maar niet te boven komen. In de nacht dat zij overleden zat Kolarich op kantoor te wachten op een telefoontje van zijn informant Ramirez. Tevergeefs, want diezelfde nacht blijkt Ramirez te zijn vermoord. Kolarich voelt zich schuldig, niet alleen vanwege de dood van zijn vrouw en kind, maar ook vanwege de moord op zijn informant. Hij kan de klok niet meer terugdraaien, maar hij kan wel uitzoeken door wie Ramirez om het leven is gebracht. Tijdens zijn speurwerk komt Kolarich midden in een FBI-onderzoek naar een corrupte gouverneur en zijn handlangers terecht. Om uit de gevangenis te blijven betreedt hij een louche wereld van afluisterpraktijken, verraad en smeergeld...

****

David Ellis heeft met Geschonden vertrouwen een goed geconstrueerd boek afgeleverd dat meer dan gezien, of in dit geval gelezen mag worden.
Aanvankelijk krijgen we het verhaal hoe het zo gekomen is dat zijn vrouw en dochtertje gestorven zijn. Daarna begint het echte verhaal, de zoektocht naar de dood van zijn informant, indirect de oorzaak van de dood van zijn gezin naar Jasons gevoelens. Jason komt daarna in een kat en muis spel terecht in de wereld van de politiek en de strijd om de gouverneursverkiezing. Het was de moeite om dit spel zo levendig beschreven te zien.
De auteur heeft een goede, ingewikkelde plot neergepend waarin hij de spanning serieus opvoert. Al moet gezegd dat op een gegeven moment het wel erg uitgesponnen wordt en de plot hierdoor toch wel wat in elkaar zakt. Maar uiteindelijk komt hij toch nog verrassend uit de hoek aan het einde.
Het allerleukste aan het boek is toch wel de prettige schrijfstijl en vooral de humor. Ellis komt op regelmatige basis echt wel grappig uit de hoek. Het maakt de dip in het boek helemaal goed.
Geschonden vertrouwen is een goed en knap geschreven verhaal met een schitterende plot, boeiend en grappig. Het was weer een zeer prettige leeservaring.
Eerder: De zevende dag

Uitgeverij: The House of Books (2012) - 507 blz.
Oorspronkelijke titel: Breach of Trust - Vertaling: Henk Popken

Geen opmerkingen: