donderdag 22 maart 2012

Vermist - Harlan Coben

Myron Bolitar krijgt de kans om terug te keren in het professionele basketbal nadat een ernstige blessure hem tien jaar geleden dwong te stoppen. Maar deze keer is het niet om te spelen: hij moet zijn vaardigheden als undercoveragent gebruiken om een vermiste speler - en voormalige rivaal - te vinden. Daarbij raakt hij verstrikt in een web van onfrisse onderwereldfiguren, gokkers en afpersers. En in zijn eigen verleden blijken ook nog enkele onopgeloste kwesties op de loer te liggen...

****

De eerste vier boeken in de Myron Bolitar serie zijn nu pas in Nederlandse vertaling verschenen, deze Vermist van 1996 is de derde. 
Het is een boek dat volledig voldoet aan de verwachting. Coben schrijft zeer humorvol en dit boek is geen uitzondering. Het is iets waar ik nog steeds van onder de indruk ben, iemand tot tranen bewegen is niet moeilijk, maar iemand aan het lachen brengen in een fictief verhaal dan nog wel, vergt toch enig talent. Alleen dit al is een reden om Harlan Coben te lezen.
Het verhaal is niet moeilijk te volgen, het leesplezier vaart er alleen maar wel bij. Nochtans zit de plot schitterend in elkaar, maar dit wordt pas duidelijk naar het einde toe. Dit is meteen ook de reden waarom ik een vierde ster toegekend heb aan het boek, want het verhaal is niet echt spannend te noemen.
Ook is het niet verrassend alhoewel het zijn momenten heeft. Af en toe slaagt de auteur er toch in een onverwachte draai aan het verhaal te geven en dit geldt zeker voor het einde.
Deze Vermist stelt absoluut niet teleur, dankzij de plot én de humor overstijgt het net de gemiddelde detective.
Eerder: Houvast, Eens beloofd, Verloren, Schaduwleven, Verzoeking, Vals spel, Tegenwerking

Uitgeverij: De Boekerij (2011) - 349 blz.
Oorspronkelijke titel: Fade Away - Vertaling: Nienke van der Meulen

Geen opmerkingen: