zaterdag 23 juli 2011

Zondvloed - Chelsea Cain

Thriller.

Op de achterflap: "Het is januari, de stad Portland gaat gebukt onder hevige regenval en de dijken staan op springen. Tientallen mensen zijn verdronken in het woeste water van de Willamette rivier. Wanneer de lijkschouwer de laatste drenkeling onderzoekt, ontdekt hij dat ze niet is verdronken, maar is vermoord voordat ze in het water terechtkwam. Al snel worden er meer slachtoffers gevonden en realiseert rechercheur Archie Sheridan zich dat een seriemoordenaar de straten van Portland onveilig maakt."

Dit is reeds het vierde boek van Chelsea Cain met een seriemoordenaar in de hoofdrol, een andere dan in de vorige boeken maar Gretchen komt toch nog even piepen. Cain heeft er een mooie serie van gemaakt en het gebruik van dezelfde personages geeft een extra dimensie en maakt het extra leuk om haar boeken te lezen. Ik was het vergeten maar de auteur schrijft ook heel grappig, dat was weer een zeer aangename verrassing en verhoogde het leesplezier.
Het enige spijtige was dat het een dun boek is, zo vlug als je in het verhaal zat en kon meeleven met de personages, zo vlug zat je al aan de ontknoping. En daardoor kreeg ik nu de indruk dat het misschien niet helemaal af was. Maar als ik het zo overloop, kan ik toch geen losse eindjes vinden, alles past in de puzzel, er ontbreekt niets.
De plot was in orde, het was zeer spannend, origineel ook, rare seriemoordenaar, heel wat actie, en nu heeft Cain het verhaal vervlochten met gebeurtenissen uit het verleden. Chelsea Cain is top.
Eerder: Hartzeer, Hartendief, Genadeloos

Uitg. Luitingh-Sijthoff (2011) - 302 blz. | Oorspr. titel The Night Season - vertaling Mariëtte van Gelder

Geen opmerkingen: