donderdag 23 juni 2011

Spanningsveld - Jeffery Deaver

Actiethriller.

Op de achterflap: "Vlak voor Earth Day wordt er ingebroken bij de elektriciteitscentrale van New York. Niet lang daarna komen er stroomstoten uit willekeurige stopcontacten. Ze kosten iedereen die in de buurt staat het leven en kunnen op elk moment opduiken, overal... Lincoln Rhyme en Amelia Sachs zijn koortsachtig op zoek naar de daders. Gaat het om eco-terroristen, een gefrustreerde werknemer van de centrale of een gestoorde maniak die alleen opereert?"

Jeffery Deaver is een top schrijver en ook deze Spanningsveld is weer een super spannend boek. Het is zo'n boek dat je moeilijk opzij kan leggen, van in het begin zijn er zeer spannende actiescènes en de plotwendingen volgen mekaar in sneltreinvaart op.
Het is ook een verrassend boek, Deaver heeft de plot weer zeer goed uitgewerkt en de keuze van het wapen was zeer origineel, elektriciteit. En ook al ken je er niks van, de auteur heeft het tussendoor zeer begrijpelijk uitgelegd allemaal.
De karakters worden niet psychologisch uitgediept maar je krijgt genoeg mee zodat het net acceptabel is, maar het boek moet het toch vooral hebben van zijn hoge tempo en spanning en daar is het meer dan in geslaagd.
Filmisch gezien zou dit een rasechte actiethriller zijn met vele spectaculaire beelden en veel spanning. En als boek is het dit absoluut ook, het is verrassend, origineel en vooral zeer spannend!
Eerder: Het gebroken raam, De slaappop
Uitg. Van Holkema & Warendorf (2010) - 430 blz. | Oorspr. titel The Burning Wire - vertaling Hilke Makkink

Geen opmerkingen: