vrijdag 25 februari 2011

Verzoeking - Harlan Coben

Thriller.

Op de achterflap: "Tijdens haar spraakmakende tv-programma Op heterdaad ontmaskert Wendy Tynes de meest meedogenloze criminelen. Jeugdwerker Dan Mercer is de kroon op haar werk. Ze beschuldigt hem in de laatste uitzending onder meer van het misbruiken van een jong meisje dat hij via een chatroom heeft ontmoet...
Mercer duikt onder om te ontkomen aan wraakacties. Dan neemt hij contact op met Wendy omdat hij nieuwe informatie zegt te hebben. Voordat hij haar die kan geven, wordt hij echter vermoord door de vader van een van zijn slachtoffers. Inmiddels is Wendy niet meer zo zeker van de conclusies van haar onderzoek."

'Coben gaat ten koste van je nachtrust.' staat bovenaan de kaft te prijken. En dat is bij dit boek maar weer eens bewezen, het is een thriller die echt alles in huis heeft om uit te blinken.
Zo zijn de personages net genoeg uitgewerkt om je te kunnen inleven, het boek opent met een spannende proloog, heeft een geweldige plot en het is zo spannend dat je inderdaad misschien wel te kampen krijgt met een zeker slaaptekort. En ik was het vergeten maar Coben schrijft met humor, als ik aan een bepaalde passage terugdenk, zit ik nog te grinniken. ;-)
Maar het meest onder de indruk was ik toch wel van het verhaal op zich, je hebt totaal geen gedacht wat er nu eigenlijk speelt. Gestaag ontvouwt het verhaal zich dan en voortdurend zijn er verrassende wendingen, je ziet ze echt niet aankomen. En zelfs aan het einde als het toch ongeveer duidelijk is wat er gebeurd is, komt de auteur met nog een verrassing. Een plot dus om U tegen te zeggen.En mijn besluit is dus maar weer eens dat Harlan Coben een top schrijver is!
Eerder: Houvast, Eens beloofd, Verloren, Schaduwleven

Uitg. De Boekerij (2010) - 368 blz. | Oorspr. titel Caught - vertaling Martin Jansen in de Wal

Geen opmerkingen: