donderdag 19 augustus 2010

De ring van Möbius - Franck Thilliez

Thriller.

Op de achterflap: "Stephane Kismet is decorbouwer voor horrorfilms: hij maakt monsters, maskers en andere gruwelijkheden. Iedere nacht wordt hij geplaagd door nachtmerries waarin hij zelf een rol speelt. De dromen zijn zo levensecht dat hij aanknopingspunten in de werkelijkheid begint te zoeken... en vindt! Zijn twijfel en paniek nemen toe wanneer er in een van de dromen een meisje wordt vermoord. Die moord wil hij hoe dan ook voorkomen, maar hij weet niet wat te doen..."

Dit vijfde boek van Thilliez (en mijn tweede) was in no time uit. Wat was dit een intrigerend en spannend boek, eenmaal begonnen was het moeilijk weg te leggen.
Van in het begin krijg je van de schrijver mee dat je vooral moet letten op de tijdsaanduidingen bovenaan elk hoofdstuk en aangezien hij dit gevisualiseerd heeft, is het gemakkelijk te volgen en om eventueel eens terug te blikken. Knap gedaan!
Ook nu heeft hij weer zijn research gedaan en dit is heel goed verwerkt in het verhaal. De voorspellende dromen, visioenen, tijdsprongen of parallelle universums zijn dingen om tussendoor over na te denken. En dit brengt heel het verhaal toch echt wel op een hoger niveau.
'De ring van Möbius' is een steengoed boek!

Uitg. Luitingh - Sijthoff B.V. (2010) - 444 blz. | Oorspr. titel L'Anneau de Moebius - vertaling Richard Kwakkel

Geen opmerkingen: