dinsdag 6 juli 2010

Bezwering - Sharon (S.J.) Bolton

Thriller.

Op de achterflap: "In de anders zo rustige woonplaats van Clara Benning gebeuren vreemde dingen. Op onverklaarbare wijze zijn groepen grasadders enkele huizen binnengedrongen. Hoewel de dieren onschadelijk zijn, vallen er toch al snel enkele slachtoffers. De twijfel en paniek slaat toe...
Als dierenarts is Clara de aangewezen persoon om de huizen van de slangen te ontdoen en het mysterie van de plaag op te lossen. Op een nacht wordt ze in haar huis aangevallen door een man wiens handen slijmerig aanvoelen. Ze denkt hem te herkennen als Walter Witcher. Maar die man was toch overleden? Bij een bezoek aan zijn vervallen en leegstaande familiehuis lijkt het alsof er toch nog iemand woont. Intussen keert de gemeenschap zich tegen Clara."

Dit is de tweede thriller van Bolton en ze is er weer in geslaagd om een spannend boek neer te pennen.
Ze heeft een zwak voor mysterieuze dingen deze schrijfster en dit weet ze om te vormen tot een heel boeiend verhaal. Heel de plot is zeer goed uitgedokterd en de spanning wordt stelselmatig opgebouwd. Je hoeft je geen moment te vervelen, integendeel, de spanning is vaak om te snijden. Prachtig gedaan!
Ze weet haar karakters ook zeer menselijk en realistisch neer te zetten en ze voldoende uit te diepen. Je leeft zo hard mee met Clara dat het de spanning nog verhoogd.
Daarbij krijg je nog heel wat info over slangen, heel interessant trouwens en het is net genoeg om je nog meer te kunnen inleven in het verhaal.
Ja, Sharon/S.J. Bolton heeft dat weer knap gedaan. Ik hoop dat ze nog boeken op stapel heeft staan.

Uitg. A.W. Bruna (2009) - 362 blz. | Oorspr. titel Awakening - vertaling Anda Witsenburg

Geen opmerkingen: