donderdag 22 april 2010

De wreker - Sebastian Fitzek

Psychologische thriller.

Op de achterflap: "Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern - een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel. Zijn verbazing slaat echter om in ontzetting als hij in de kelder die Simon hem heeft beschreven inderdaad de stoffelijke resten van een mens aantreft. Deze vondst blijkt slechts het begin van een bizar avontuur. In zijn brievenbus vindt Stern een dvd met beelden van een tienjarig jongetje dat sprekend lijkt op zijn zoontje Felix, die kort na zijn geboorte is overleden."

 Het derde boek van Fitzek dat ik lees en het is weer een voltreffer. Het verhaal is zeer origineel gevonden maar dit lijkt zijn handelsmerk te worden. Ook nu vraag je je weer af wat er toch kan gebeurd zijn en wat alle gebeurtenissen in hemelsnaam met elkaar te maken hebben. En de ontknoping komt volledig onverwachts. Soms bekroop me het gevoel dat het verhaal grensde aan het ongeloofwaardige. Op een gegeven moment stokte het onderzoek maar de auteur gaf er dan toch een draai aan die niet helemaal correct leek. Maar dit werd helemaal goed gemaakt doordat het verhaal kei spannend was. Regelmatig kon ik niet snel genoeg lezen om toch maar te weten te komen wat er ging gebeuren. Het vierde boek van Fitzek zal binnenkort hier ook wel op het nachttafeltje liggen, of nee, ik zal het vast hebben!

Uitg. De Fontein (2009) - 363 blz. | Oorspr. titel Das Kind - vertaling Jan Smit

1 opmerking:

° Huppelmuisje ° zei

Ma zeg Heidi'ken, ik kan je amper bijhouden :D Tof da ge zo genoten hebt van Fitzek, mijne Logeerkamer is ook uit sinds gisteren en ie verschijnt morgen op de blog.

xje !