woensdag 22 april 2009

Wat te doen als iemand sterft - Nicci French

Roman met aan het eind beetje literaire thriller gehalte zoals beloofd op de kaft.

Op de achterflap: "Ellies leven neemt een dramatische wending als haar grote liefde Greg omkomt bij een auto-ongeluk. Een vrouw die bij hem in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Zij wordt geïdentificeerd als Milena Livingstone, maar voor Ellie en haar omgeving is zij een onbekende. Alles wijst erop dat Greg en Milena een verhouding hadden.
Hoe moet je verder als je erachter komt dat je de liefde van je leven niet echt blijkt te kennen? Als zelfs je intuïtie niet klopt? Ellie wil de waarheid weten - wie was Milena en wat is er op die noodlottige dag precies gebeurd?"

Als literaire thriller schrijvers heeft het duo Nicci French (Nicci Gerrard en Sean French) het absoluut gemaakt. Ze hebben verschillende boeken geschreven met vooral veel onderhuidse spanning en vaak zeer originele plots. Het thriller gehalte ligt in dit dertiende boek van hen (304 blz) niet erg hoog en komt zelfs pas piepen bijna op het einde van het boek. Daarvoor leest het gewoon als een roman en zelfs een beetje een lang uitgesponnen roman. Geen 'Nicci French' dus zoals we gewoon zijn van hun eerdere boeken. Als je dit geen bezwaar vindt, is het toch een zeer goed boek dat in één ruk uit te lezen is of in mijn geval twee rukken.

Geen opmerkingen: