zondag 28 december 2008

Zonder een woord - Linwood Barclay

Literaire thriller.

Op de achterflap: "Wat te doen als je hele familie spoorloos verdwijnt...
Middelbare scholiere Cynthia Archer wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat haar vader, moeder en broertje weg zijn. Er ligt geen briefje, er wordt niet gebeld. Er wordt gewoon nooit meer iets van hen vernomen.
Vijfentwintig jaar later weet Cynthia, inmiddels getrouwd en moeder van een dochtertje, nog steeds niet wat er is gebeurd. Als ze te gast is bij een Spoorloos-achtig televisieprogramma komt alles in een stroomversnelling."

Wat een super spannend boek! In een wip was het uit (368 blz). Het verhaal begint met de verdwijning en dan zijn we onmiddellijk 25 jaar later. Het verhaal wordt dan verteld vanuit het oogpunt van Terry, Cynthia's man. Dat was even denken, ik moest terug in het verhaal komen, maar geen erg, het ging vlot. Ik vond het ook een erg origineel plot. Met mondjes maat worden er tips van de sluier opgelicht en dit op een manier dat je blijft lezen. Je wil gewoon weten wat er gebeurd is, maar je wordt in het ongewisse gelaten tot bijna de laatste bladzijde. Ook de karakters van de personages, met hun kleine kantjes, zijn zeer realistisch neergezet. Een kanjer van een boek!