donderdag 17 juli 2008

Ontluistering - Greg Iles

Thriller

Op de achterflap: "Natchez: een slaperig Southern stadje niet ver van New Orleans, vol zuidelijke tragedie, oud geld en geheimen. Penn Cage, de officier van justitie die schrijver is geworden, raakt er betrokken bij de problemen van zijn oude vriend Drew Elliot als die van de verkrachting van en de moord op een zwanger, zeventienjarig meisje beschuldigd wordt en Penns hulp als advocaat inroept.
Penn blijft rotsvast in Drews onschuld geloven, terwijl er in de loop van het onderozek steeds meer mensen vermoord worden naarmate er meer duistere zaken aan het licht komen. Penn wordt zelf ook doelwit, terwijl hij in een race tegen de klok de waarheid boven waten moet krijgen: Drew wordt aangeklaagd voor moord. En daar staat de doodstraf op..."

Dit is een heel spannende en goede thriller. We krijgen hier een beeld van een klein amerikaans stadje en een levendige beschrijving wat er zoal speelt onder de jeugd. Ook het rechtssysteem in Amerika wordt onder de loep genomen en het falen daarvan. Dit alles omkadert het moordonderzoek van ons hoofdpersonage. Alle karakters worden zeer geloofwaardig neer gezet. Het verhaal ontvouwt zich stap voor stap en verveelt geen moment. Met heel wat actie gaan we dan naar de ontknoping. Een echte topper dit boek!

Geen opmerkingen: