zondag 25 mei 2008

De verbanning - John Grisham

Roman over football in italië en parmazaanse specialiteiten.

Op de achterflap: “Rick Dockery is een succesvol man. Zijn leven wordt gekenmerkt door veel geld, mooie vrouwen en een ongekende luxe. Maar wanneer hij op het hoogtepunt van zijn footballcarrière live op televisie faalt, groeit hij uit tot het lachertje van Amerika. Zijn carrière is in één klap voorbij, Rick Dockery is nergens meer welkom.
Tegen alle verwachting in vindt Dockery een nieuwe club. Hij moet daarvoor alleen wel verhuizen naar... Italië. In Parma hoopt hij rustig zijn tijd uit te zitten tot thuis de storm weer is geluwd. Maar terwijl hij zich de eerste dagen als een vis op het droge voelt, raakt hij in de weken erna steeds meer bedwelmd door zijn nieuwe thuis. Het heerlijke eten en drinken, de betoverende cultuur, de vriendschappen, de vrouwen. Waar Dockery echter niet op heeft gerekend, is dat iedereen in Parma in hem de grote verlosser ziet: de man die hen eindelijk het grote succes zal brengen...”

De 20ste roman (306 blz) van grisham maar niet eentje zoals we gewoon zijn van hem. Het verhaal gaat over niet veel en het is zeker niet spannend te noemen. Het amerikaans football staat centraal en wordt uitgebreid beschreven, niet echt boeiend voor een leek. Gelukkig is grisham een goed verteller en brengt hij het verhaal met de flair die typisch is voor hem. Daardoor was het nog wel te pruimen maar hij zou zich toch beter houden bij het legal thriller genre.

Geen opmerkingen: